diumenge, 16 de gener del 2011

UNA EXPERIÈNCIA MOLT ENRIQUIDORA

A punt d'arribar al final de l'assignatura (en ple debat de valoració dels projectes), m'agradaria compartir la meva valoració personal del projecte CTIC amb tots els companys.

En primer lloc, trobo que aquesta és una assignatura força útil per a qualsevol alumne que comença uns estudis en un entorn virtual com és el de la UOC. No només perquè s'aprenen a fer servir eines útils per al treball en entorns virtuals, i que de ben segur utilitzarem en el futur, sinó també i molt especialment perquè ajuda a perdre les pors inicials causades pel desconeixement. Així, penso que la majoria de nosaltres estàvem una mica desconcertats al començament: com formarem els grups de treball? Com serà la comunicació amb els companys? Com treballarem? Penso que aquestes eren preguntes que ens fèiem tots. Ara, tres mesos després, aquests temors ja formen part del passat, i tinc la sensació que en general tots ens trobem ja força còmodes treballant en aquest entorn. Fins i tot sembla que som un dels grups més actius!!

D'altra banda, aquest projecte m'ha servit per aprendre a fer servir noves aplicacions que mai no havia utilitzat fins al moment, especialment els gestors de marcadors socials, els blocs i la wiki. Aquesta darrera ha estat de bon tros la eina que més maldecaps ens ha donat a tots. Personalment penso que el Wikispaces ofereix moltes més possibilitats de les que he pogut descobrir en aquest temps, però un cop es coneixen les funcions bàsiques, tot serà seguir experimentant.

Ara bé, a nivell personal la part més enriquidora ha estat el fet de desenvolupar un projecte virtual en grup. Aprendre a comunicar-se amb les companyes de l'equip, compartir i discutir idees, arribar al consens, ... no és en general una tasca fàcil. Encara menys en un entorn virtual, ja que cal un major esforç per explicar les idees pròpies i entendre les que exposen els companys. Ara bé, al igual que han comentat la resta d'unitekes, jo també em sento molt afortunada del grup que hem format. El cert és que no ens va costar gaire aconseguir una comunicació fluida i aprendre a treballar en equip. Penso que el compromís, l'esforç i la comunicació han estat els nostres pilars. A més, entre totes ens hem esforçat en crear un entorn de treball agradable, i està clar que ho hem aconseguit. Gràcies unitekes, ha estat un plaer treballar amb vosaltres!!

I gràcies també a tots els companys de CTIC,
he après molt de vosaltres, tant dels vostres projectes com de les vostres aportacions personals a l'assignatura. Entre tots hem aconseguit que aquesta hagi estat una experiència molt enriquidora.

Fins aviat!


Font imatge: Sami Sarkis "Five hands drawing a star shape, close-up". http://www.gettyimages.es/detail/91875433/Photographers-Choice-RF

3 comentaris:

  1. Hola Laura,

    Estic totalment d'acord amb la teva entrada. Mirant enrere, m'enrecordo del neguit que em produïa el no saber com es desenvoluparia el projecte, com fariem els grups, com ens comunicariem, etc. I a més començava a conèixer eines que mai havia emprat: el bloc, Delicious, la wiki, espais de debat visturals, etc.

    Però ara valoro molt possitivament tot el que hem aprés. Espero que aquesta assignatura no desaparegui mai del pla d'estudis, doncs ha estat un constant descobriment de noves eines, técniques i fins i tot de formes de comunicar i argumentar idees amb claredat i eficàcia.

    Mirant l'assignatura amb perspectiva, he de dir que la part més enriquidora ha estat compartir converes, coneixements, formes de treballar, i bons moments amb tots els companys/es de l'aula 1 de CTIC.

    Moltes gràcies a tots/es!!!!!

    ResponElimina
  2. Hola noies,

    Si és una assignatura que aporta molta informació i porta molta feina alhora, però que és molt necessària per aconseguir que els alumnes de la UOC s'adaptin a l'entorn virtual i perdin la por inicial, com comenta la Laura a l'entrada. Jo estic molt contenta d'haver-la cursat en el meu primer semestre i d'haver coincidit amb la Marta, la Laura i la Irene (les unitekes), però també pel grup que hem format tots els companys d'aula. Ha estat una experiència molt enriquidora.

    M'uneixo al que comenten les unitekes: gràcies a tots els companys de CTIC!!!!!

    ResponElimina
  3. Jo també penso que aquesta és una assignatra molt enriquidora. A més a més, amb diferents mètodes com blocs, treballs en grup, etc. ha estat molt important en aquest primer contacte amb la UOC (per a la majoria) ja que ens ha mostrat una vessant molt més humana d'estudiar a distància i en aules virtuals.

    Es pot repetir? :p

    Ens trobem en aules futures,
    Psocòpter Jordi

    ResponElimina